Shockwave therapie effectief bij chronische peesklachten

De rol van Shockwave therapie is, binnen de fysiotherapeutische behandeling van chronische peesklachten, de laatste jaren steeds prominenter geworden. 

Shockwave therapie maakt gebruik van schokgolven; deze worden opgewekt in de behandelkop van het shockwaveapparaat en gericht afgegeven aan de te behandelen plaats in het lichaam. Meestal is dit op de aangedane pees of de peesaanhechting op het bot. Door de energie van de schokgolven reageert het lichaam met het vrijmaken van verschillende herstel stimulerende stoffen.  De behandeling kan wel pijnlijk zijn maar is verder zonder risico’s.

Shockwave therapie is vooral effectief bij chronische peesklachten. Dit zijn veelal hardnekkige klachten die ondanks intensieve therapie en soms zelfs injecties toch blijven terugkomen. Deze klachten komen zowel voor bij sporters als niet-sporters en voorbeelden daarvan zijn hielspoor, achillespeesklachten en kniepeesklachten. Ook peesklachten rond de schouder en tennis- of golfersarmklachten zijn met Shockwave goed te behandelen. 

Binnen het fysiotherapeutisch onderzoek zal altijd eerst getracht worden om de aard van de klachten vast te stellen en de oorzaak van de klachten te achterhalen. Vervolgens kan Shockwave worden ingezet als een onderdeel van de behandeling naast de oefentherapie, manueel therapie, Dry Needling en het doen van gerichte oefentherapie.

Wilt u meer weten over de Shockwave therapie of een afspraak maken? Neem dan, geheel vrijblijvend, via onderstaande informatie contact op met het Centrum.

– Telefoonnummer 0172-575261
– E-mail naar contact
– WhatsApp bericht naar 06-57821791.